sponsoren

100%eco
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > gezonde 4daagse  > gezonde recepten

Gezonde recepten

Gezonde recepten

De onderstaande 4 recepten zijn heerlijke maaltijden voorafgaand aan iedere dag van de Avond4daagse.

Wrap met zwarte bonen en groenten

Wrap met zwarte bonen en groenten

In anderhalf uur tijd eten op tafel, gegeten hebben en de deur weer uit zijn. Het is elk jaar weer een uitdaging tijdens de Avond4daagse. Ouders willen de kinderen iets voedzaams geven voor hun lange wandeltocht, maar het kan allemaal niet te lang duren.

Deze wrap met zwarte bonen staat binnen een paar minuten op tafel en bevat veel vezels, koolhydraten, eiwitten en groenten. Dat moet dus wel goed komen!

Klik hier voor het heerlijke recept!

 

Pitabroodje met kip, groenten en tzatziki

Pitabroodje met kip, groenten en tzatziki

In heel veel gezinnen moet er iedere dag van de Avond4daagse enorm gehaast worden met het eten en wordt er al snel voor ongezond eten gekozen. Het volgende gezonde recept is snel te maken en is energierijk voor iedere deelnemer.

Grieks eten is heerlijk en dit pitabroodje met kip, tzatziki en een frisse salade is daarop geen uitzondering. De kip is bovendien in minder dan 10 minuten gaar gebakken, dus iedere deelnemer kan snel aan tafel en hup door naar de zijn of haar Avond4daagse van die avond!

Klik hier voor het overheerlijke recept!

 

Frittata met aardappel, doperwten en ham

Nog zo'n heerlijk rDe gezonde receptenecept wat een ideale bodem vormt voor het lopen van de Avond4daagse. Kinderen zullen ervan smullen en ouders kunnen dit na het werk snel bereiden.

Deze frittata met aardappel vergt weinig voorbereidend werk en is binnen een kwartiertje gaar, net genoeg tijd om alle benodigde spullen te verzamelen en de tafel te dekken voor het lopen van de Avond4daagse. Ga aan de slag en verwen de kinderen met deze heerlijke maaltijd!

Klik hier voor dit recept!

 

Couscous salade met kikkererwten en kruiden

Gezonde receptenDeze couscous salade is overheerlijk en gezond! Het zit boordevol vitaminen en valt licht op de maag. Ideaal dus voor de Avond4daagse.

Couscous is snel klaar, de kikkererwten kunnen voorgekookt gekocht worden en de groenten hoeven enkel gesneden te worden. Kortom: deze couscous salade staat zo op tafel!

Klik hier voor het heerlijke recept!